Φυσικές Παστίλιες με μέλι για τον λαιμό

Με τα πρώτα σημάδια του πονόλαιμου αρκετοί από μας παίρνουμε φάρμακα για τον βήχα, τα οποία όχι μόνο περιέχουν συνθετικές χημικά με παρενέργειες, αλλά δεν είναι και τόσο αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της πραγματικής αιτίας του βήχα και του σκοπού που έχει.
Ο βήχας εξυπηρετεί έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Απομακρύνει εκκρίσεις του σώματος και φλέγματα, σωματίδια που ερεθίζουν το λαιμό, μικρόβια και ξένα σωματίδια. Χωρίς αυτό το φυσικό αντανακλαστικό, το σώμα μας θα μολυνόταν από περισσότερα παθογόνα και τοξίνες που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα. Έτσι, στο ολοένα και πιο τοξικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε, ο βήχας μας προστατεύει από θανατηφόρα σωματίδια στο περιβάλλον μας.

Όμως ας είμαστε ρεαλιστές. Ο βήχας είναι ενοχλητικός και μπορεί να γίνει επώδυνος και χρόνιος. Παρά το γεγονός ότι το σώμα μας έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται, μερικές φορές δεν αρκεί να περιμένουμε να περάσει χωρίς να κάνουμε τίποτα.

Η θεραπεία του βήχα πρέπει να στοχεύει στην αιτία που τον προκαλεί, αλλά μερικές φορές το σώμα χρειάζεται το χρόνο του για να τον ξεπεράσει. Ακόμη και αν εφαρμόσουμε τις καλύτερες ολιστικές θεραπείες, η θεραπεία του ευερέθιστου βήχα μπορεί να πάρει λίγο καιρό.

Γνωρίζατε ότι μερικά δισκία για τον βήχα αλληλεπιδρούν με άλλα φάρμακα;

Μερικά φάρμακα για τον βήχα περιέχουν συστατικά που μειώνουν χημικά την κυκλοφορική συμφόρηση και είναι γνωστό ότι έχουν άμεση επίδραση στον καρδιακό ρυθμό.

Ουσίες όπως η δεξτρομεθορφάνη, η υδροχλωρική ψευδοεφεδρίνη και η εφεδρίνηκαταστέλλουν τον βήχα, αλλά με κόστος. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι γνωστό ότι αλληλεπιδρούν με άλλα φάρμακα και έχουν σοβαρές παρενέργειες
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν για να καταπραΰνουμε όλα τα είδη του ερεθιστικού βήχα;

Με την παρακάτω συνταγή μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με φυσικό τρόπο στο σπίτι σας παστίλιες για τον βήχα, που όχι μόνο έχουν υπέροχη γεύση και δεν θα σας προκαλέσουν παρενέργειες, αλλά περιέχουν συστατικά τα οποία είναι γνωστό πως ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και επιταχύνουν το χρόνο αποκατάστασης.

Συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε:

100 ml λάδι καρύδας
100 γραμμάρια ακατέργαστο βιολογικό μέλι
μια πρέζα κανέλα Κεϋλάνης

Οδηγίες:

Χτυπήστε το λάδι καρύδας μέχρι να αποκτήσει αφρώδη υφή
Ρίξτε σιγά-σιγά το μέλι ώστε να γίνει παχύρρευστη κρέμα
Προσθέστε την κανέλα (προσθέστε όσο θέλετε, εγώ χρησιμοποιώ μισό κουταλάκι του γλυκού)

Γεμίστε με το μείγμα παγοθήκες και βάλτε τες στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Αποθηκεύστε τα σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο

Οι παστίλιες αυτές θα διατηρηθούν για 2 μήνες. Χρησιμοποιήσετε τις καθημερινά ως ένα προληπτικό μέτρο για την υγεία σας.
Τα οφέλη για την υγεία μας από τα συστατικά τους

Το λάδι καρύδας περιέχει λαυρικό οξύ, το οποίο αντιμετωπίζει τα επιβλαβή βακτηρίδια, τους μύκητες και τους ιούς και βοηθά στην πρόληψη των μελλοντικών μολύνσεων

Παρομοίως με το λάδι καρύδας, το μέλι έχει ισχυρές αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα, ακόμη και προτού αυτό εκδηλωθεί. Επίσης η υφή του ανακουφίζει το λαιμό.

Το μέλι επίσης καθαρίζει το συκώτι, βελτιώνει την υγεία του εντέρου και μειώνει τη φλεγμονή στο αναπνευστικό σύστημα, πράγμα που σας βοηθά να αναπνέετε καλύτερα όταν υποφέρετε από το κρυολόγημα.

Το λάδι καρύδας μπορεί να ρίξει στα φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση, προλαμβάνει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και ενισχύει την απορρόφηση των ανόργανων συστατικών στα οστά μας.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται  δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Πηγή: share24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου