Φτιάξτε μόνοι σας ατομικές μερίδες μελιού!
Είναι νόστιμα! φυσικά… γιατί θα περιέχουv το δικό σας μέλι.
Είναι φορητά! Πάρτε τα μαζί σας στις διακοπές.
Είναι πρακτικά! Τοποθετούνται άριστα δίπλα από το φλιτζάνι με το αγαπημένο σας ρόφημα.
Σε διάφανη συσκευασία για να φαίνεται το χρώμα και η άριστη ποιότητα του μελιού σας.
Αλλά το πιο σημαντικό, είναι πάρα πολύ εύκολα και διασκεδαστικά στο να κατασκευαστούν!
Είναι νόστιμα! φυσικά… γιατί θα περιέχουv το δικό σας μέλι.
Είναι φορητά! Πάρτε τα μαζί σας στις διακοπές.
Είναι πρακτικά! Τοποθετούνται άριστα δίπλα από το φλιτζάνι με το αγαπημένο σας ρόφημα.
Σε διάφανη συσκευασία για να φαίνεται το χρώμα και η άριστη ποιότητα του μελιού σας.
Αλλά το πιο σημαντικό, είναι πάρα πολύ εύκολα και διασκεδαστικά στο να κατασκευαστούν!
Υλικά:
– Μέλι
– Χοντρά πλαστικά διάφανα καλαμάκια (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πολύχρωμα αρκει να μην είναι πολύ λεπτά)
– Κέρι ή μια πηγή θερμότητας (Θα χρειαστεί για να σφραγίσετε τις άκρες από το καλαμάκι.)
– Μια πένσα τσιμπιδάκι (Θα χρησιμοποιηθεί για να πιέσετε κλείνοντας την άκρη από το καλαμάκι)
* Το μέλι θα πρέπει να βρίσκεται σε πλαστικό μπουκάλι με άνοιγμα κατάλληλο ώστε να εφάπτεται σωστά το καλαμάκι και να γεμίζει χωρίς απώλειες ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπουκάλια με στενό άνοιγμα σαν χωνί μπροστά ώστε να γεμίζει πιο εύκολα ή μια σύριγγα.
Υπολογίστε ότι θα χάσετε περίπου ένα εκατοστό από κάθε πλευρά κατά το σφράγισμα
Πιέστε απαλά το μπουκάλι ώστε να εισέλθει το μέλι μέσα στο καλαμάκι. Προσθέστε το μέλι μέχρι να απέχει περίπου 2-3 εκατοστά από την αντίθετη κατεύθυνση. Αφαιρέστε το από το μπουκάλι και γείρετε το ώστε το μέλι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο του σωλήνα.
Η μία άκρη από το καλαμάκι πιθανόν να έχει κάποια υπολείμματα από το μέλι που γεμίσαμε γι αυτό ξεκινάμε από την αντίθετη πλευρά που είναι καθαρή. Με την μύτη της πένσας κλείνετε την καθαρή πλευρά αφήνοντας μια απόσταση περίπου 3mm.
Το λιώσιμο θα πρέπει να γίνει προσεκτικά στο τέλος του κυλίνδρου ώστε να σφραγιστεί σωστά. Κρατήστε το κοντά στην φλόγα και όχι πάνω από αυτή. Έτσι μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα καθώς θα λιώνει αργά.
Μόλις σφραγίσει μετακινείστε το καλαμάκι μακριά από το κερί αλλά συνεχίστε να ασκείτε πίεση με την πένσα. Θα πρέπει να περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
Πριν σφραγίσετε την άλλη άκρη θα χρειαστεί να στραγγίξει από τυχόν υπολείμματα μελιού, γι αυτό αφήστε το να καθίσει για μερικά λεπτά ώστε το μέλι που είχε εγκλωβιστεί στα τοιχώματα να κατέβει προς τα κάτω.
Επαναλάβετε την διαδικασία απο το 4ο Βήμα
Πηγή: MelissokomiaNet.gr via Jason Poel Smith (instructables.com)
– Μέλι
– Χοντρά πλαστικά διάφανα καλαμάκια (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πολύχρωμα αρκει να μην είναι πολύ λεπτά)
– Κέρι ή μια πηγή θερμότητας (Θα χρειαστεί για να σφραγίσετε τις άκρες από το καλαμάκι.)
– Μια πένσα τσιμπιδάκι (Θα χρησιμοποιηθεί για να πιέσετε κλείνοντας την άκρη από το καλαμάκι)
* Το μέλι θα πρέπει να βρίσκεται σε πλαστικό μπουκάλι με άνοιγμα κατάλληλο ώστε να εφάπτεται σωστά το καλαμάκι και να γεμίζει χωρίς απώλειες ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπουκάλια με στενό άνοιγμα σαν χωνί μπροστά ώστε να γεμίζει πιο εύκολα ή μια σύριγγα.
Βήμα 1o: Κόψτε το καλαμάκι στο επιθυμητό μήκος.
Υπολογίστε ότι θα χάσετε περίπου ένα εκατοστό από κάθε πλευρά κατά το σφράγισμα
Βήμα 2ο: Γεμίστε το καλαμάκι με μέλι
Πιέστε απαλά το μπουκάλι ώστε να εισέλθει το μέλι μέσα στο καλαμάκι. Προσθέστε το μέλι μέχρι να απέχει περίπου 2-3 εκατοστά από την αντίθετη κατεύθυνση. Αφαιρέστε το από το μπουκάλι και γείρετε το ώστε το μέλι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο του σωλήνα.
Βήμα 3o: Πιέστε την άκρη από το καλαμάκι να κλείσει
Η μία άκρη από το καλαμάκι πιθανόν να έχει κάποια υπολείμματα από το μέλι που γεμίσαμε γι αυτό ξεκινάμε από την αντίθετη πλευρά που είναι καθαρή. Με την μύτη της πένσας κλείνετε την καθαρή πλευρά αφήνοντας μια απόσταση περίπου 3mm.
Βήμα 4o: Λιώστε την άκρη από το καλαμάκι ώστε να σφραγίσει
Το λιώσιμο θα πρέπει να γίνει προσεκτικά στο τέλος του κυλίνδρου ώστε να σφραγιστεί σωστά. Κρατήστε το κοντά στην φλόγα και όχι πάνω από αυτή. Έτσι μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα καθώς θα λιώνει αργά.
Μόλις σφραγίσει μετακινείστε το καλαμάκι μακριά από το κερί αλλά συνεχίστε να ασκείτε πίεση με την πένσα. Θα πρέπει να περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
Βήμα 5ο: Γυρίστε το καλαμάκι ώστε να κατέβει το μέλι στον πυθμένα
Πριν σφραγίσετε την άλλη άκρη θα χρειαστεί να στραγγίξει από τυχόν υπολείμματα μελιού, γι αυτό αφήστε το να καθίσει για μερικά λεπτά ώστε το μέλι που είχε εγκλωβιστεί στα τοιχώματα να κατέβει προς τα κάτω.
Βήμα 6o: Σφραγίστε την άλλη άκρη
Επαναλάβετε την διαδικασία απο το 4ο Βήμα
Βήμα 7ο: Απολαύστε τα νόστιμα στίκ σας !
Βήμα 8ο: Δείτε άλλες εφαρμογές απο αυτή την τεχνική
Πηγή: MelissokomiaNet.gr via Jason Poel Smith (instructables.com)
Πολύ καλο!
ΑπάντησηΔιαγραφή