Η καλοκαιρινή σύναξη των μελισσοκόμων

Ο Γιάννης Καρυπίδης της Stayia Farm από την Χαλκίδα, ο Κώστας Ρέλλος του ΜΕΛΛΗΝ από τους Δελφούς, ο Γιάννης Τάμπαρης με το Χρυσόμελο και άλλοι πολλοί είναι από τα startup του αγροτοδιατροφικού τομέα που κάνουν ένα βήμα παραπέρα – εκείνο της επαγγελματικής οργάνωσης για να προασπίσουν τα συμφέροντα ενός προϊόντος όπως το μέλι.
Οι ίδιοι έχοντας την ιδιότητα του παραγωγού και μεταποιητή – νέοι άνθρωποι στην ηλικία, στις ιδέες και τις νοοτροπίες, με την καινοτομία και την εξωστρέφεια στο αίμα τους προχώρησαν στην ίδρυση Ένωσης Τυποποιητών Μελιού Ελλάδας (ΕΤΜΕ). Σε αυτήν την Ενωση –πανελλήνιας εμβέλειας με κοινούς στόχους- συμμετέχουν 29 τυποποιητές μελιού και οι τυπικές διαδικασίες συγκρότησης της Ένωσης ολοκληρώθηκαν στις αρχές αυτής της εβδομάδας.

Για πρώτη φορά μία τόση μεγάλη ένωση γίνεται πραγματικότητα σε ένα κλάδο της μελισσοκομίας και έχει ως στόχο να προστατεύσει και να αναδείξει με ενιαίο και αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντα των Ελλήνων μελισσοπαραγωγών και των τυποποιητών μελιού.

Άλλωστε, το μέλι, είναι σήμερα ένα εθνικό καθαρά εξαγωγικό προϊόν που μέσα από την δράση της ΕΤΜΕ θα προσπαθήσει να βρει την θέση που του αξίζει στην παγκόσμια αγορά.

Στην Ένωση μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι: Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Μελίντα, Ελληνικό Μέλι ΑΕ, Γκλαβάς, Regina, Stayia Farm, Χρυσόμελο, Κρέταμελ, Μελλήν, Βιολογικό Μέλι Φασιλής, Μελίτιμον, Cantia Nuts, Bolero, Κουτρουλάκης.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου