Σοκολατένιες μπάρες δημητριακών με μέλι & ξηρούς καρπούς

Συνδυάζει την τέρψη με την θρέψη, την απόλαυση του γλυκού με την πληρότητα των θρεπτικών συστατικών. Σε συνδυασμό με ένα φρέσκο φρούτο εποχής αποτελεί ένα υγιεινό σνακ, που θα διατηρήσει την πείνα σας σε «χαμηλά επίπεδα» και μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος.


Υλικά (30 κομμάτια):
300 γρ. σοκολάτα υγείας χωρίς ζάχαρη  και 100γρ. σοκολάτα υγείας με στέβια σε μικρά κομματάκια ή σε σταγόνες
20 ml μέλι 
250 γρ. δημητριακά (βρώμη, κορν φλέικς, μούσλι, super breakfast …)
80 γ. μαύρες κορινθιακές σταφίδες
80 γρ φουντούκια, καρύδια και αμύγδαλα ή άλλο μείγμα ξηρών καρπών

Εκτέλεση:
Λιώνουμε τα 300 γραμμάρια σοκολάτας σε μπεν μαρί και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα επιπλέον 100 γραμμάρια κομμάτια σοκολάτας σε σταγόνες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Προσθέτουμε το μέλι και ομογενοποιούμε. Ρίχνουμε τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος (σε αυτό το σημείο θα μπορούσε να βοηθήσει ένα πλάστης). Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Ευάγγελος Ζουμπανέας
Πηγήdiatrofi.gr

* Θα πρέπει να είμαστε λιγο προσεκτικοί με τις θερμοκρασίες γιατί μέλι που θα θερμανθεί στους 70℃ για πάνω απο 5 λεπτά χάνει τα θρεπτικά του συστατικά. MelissokomiaNet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου