Έξυπνη πατέντα για φουλ θερμομόνωση της κυψέλης.

Ένα πολύ επίκαιρο θέμα για το οποίο γίνεται συζήτηση τον τελευταίο καιρό είναι πως μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη θερμομόνωση στις κυψέλες χρησιμοποιώντας απλά και φτηνά υλικά.

Μετά από τρία χρόνια χρήσης της πατέντας και μελετώντας τις θετικές επιδράσεις στο ξεχειμώνιασμα και τη γρήγορη-πρώιμη ανάπτυξη των μελισσιών στη Βόρεια Ελλάδα (Βέροια), αποφάσισα περίπου δύο μήνες πριν να προτείνω τη χρήση της ανακλαστικής μεμβράνης.
Όπως έχω τονίσει πρέπει να καλύπτουμε πλήρως όλα τα πλαίσια για να πετύχουμε τη μέγιστη θερμομόνωση. Αν αφήσουμε κενό μαζί με τη διαφυγή της υγρασίας θα έχουμε και απώλεια θερμότητας.

Το άνοιγμα για τη μελισσοτροφή γίνεται ελαφρώς μπροστά (ή πίσω) διότι έχω παρατηρήσει ότι η μελισσόσφαιρα ακόμη και στα δυνατά μελίσσια μετακινείται συνήθως προς το πιο ζεστό σημείο της κυψέλης. Επίσης οι μέλισσες πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στην τροφή από τρία πλαίσια γιατί όπως θα δείτε παρακάτω τόσοι είναι και πρώτοι γόνοι που έχουν τα μελίσσια στις αρχές Γενάρη.




Μετά τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες στα τέλη Δεκέμβρη ανέβηκε η θερμοκρασία με αποτέλεσμα να έρθουν στις κυψέλες μας οι πρώτες γύρες. Έχοντας λοιπόν διαμορφώσει μια ζεστή φωλιά για τις μέλισσές μας με την χρήση της ανακλαστικής μεμβράνης και με τη φρέσκια γύρη, οι βασίλισσες ξεκίνησαν να ρίχνουν γόνους πολύ νωρίς για άλλη μια χρονιά.



" Το μόνο υλικό που πρέπει να αγοράσετε είναι η ανακλαστική μεμβράνη. Πρόκειται για ένα θερμομονωτικό ρολό με φυσαλίδες αέρα, επενδεδυμένο με φύλλο αλουμινίου, διαστάσεων 1,20x50m και πάχος περίπου 3,5 χιλιοστά. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από κατάστημα με οικοδομικά υλικά και κόστος αγοράς περίπου 2 ευρώ/τ.μ. "





Αν έχετε απορίες μην διστάσετε να ρωτήσετε στην σελίδα QueenBee στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου