Θεραπεία με εισπνοές του εσωτερικού αέρα της κυψέλης

Ο αέρας του εσωτερικού της κυψέλης χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη θεραπεία ασθενειών.
Από την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου έως και σήμερα όλο και πιο πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με αυτή την απλή, αλλά αρκετά αποτελεσματική εφαρμογή.



Η μελισσοθεραπεία θεωρείται γνωστή από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων αλλά επίσημα το 1896 ο Αυστριακός Heinrich Hüttner ανακάλυψε τις ευεργετικές ιδιότητες της εισπνοής αέρα κυψέλης σε ένα κοινό κρυολόγημα. Για τον Heinrich Hüttner, ήταν η αρχή μιας συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης νέων μορφών στη διαχείριση του κυψελοαέρα, σε ένα ευρύ πεδίο εφαρμογής από εγκαταστάσεις σπα έως και στην κτηνιατρική.

Μακρά είναι η λίστα των ασθενειών που παρουσιάζουν αισθητή βελτίωση μετά τη χρήση αέρα από το εσωτερικό της κυψέλης. Έχει αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική ενάντια στα προβλήματα του αναπνευστικού, αλλά κυρίως στην καταπολέμηση ανοσολογικών διαταραχών όπως αλλεργίες, ευπάθεια σε λοιμώξεις, χρόνια ιγμορίτιδα. Μεταξύ άλλων, η εισπνοή αέρα από το εσωτερικό της κυψέλης έχει δείξει και παυσίπονη δράση. Η αποτελεσματικότητα της χρήσης του αέρα αυτού, έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας.

Ο εσωτερικός αέρας της κυψέλης έχει μια ευχάριστη μυρωδιά, θετικό χαρακτηριστικό της μέλισσας και των προϊόντων της. Η χαρακτηριστική μυρωδιά του κεριού γίνεται αισθητή από όλους σχεδόν, μικρούς ή μεγάλους με ευχαρίστηση. Τα πολύτιμα συστατικά όπως τα αιθέρια έλαια και φλαβονοειδή από τα προϊόντα της κυψέλης (μέλι, γύρη, πρόπολη, κερί) εκλύονται από την θερμότητα του εσωτερικού της κυψέλης και διαχέονται με την κίνηση των φτερών των μελισσών της κυψέλης.  

Εισπνέοντας τον θερμό αέρα της κυψέλης, μέσω μιας ειδικής αναπνευστικής μάσκας εισάγουμε στον οργανισμό μας, αυτές τις πολύτιμες ουσίες οι οποίες επιφέρουν θεραπευτικό αποτέλεσμα σε πολλές
καταστάσεις. Αυτές οι ουσίες έχουν μια βοηθητική θεραπευτική επίδραση σε ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος όπως οι λαρυγγίτιδες, αλλεργίες και άσθμα (η γύρη βοηθάει πολύ), συχνά κρυολογήματα, πονοκέφαλοι και ημικρανίες (αυτό θα το δοκιμάσω ο ίδιος και θα σας ενημερώσω για το κατά πόσον βοηθάει -Σ.Σ.), έκζεμα και διάφορες άλλες λοιμώξεις.

 Η εισπνοή του αέρα της κυψέλης εφαρμόζεται εξίσου τόσο σε νέους ανθρώπους όσο και σε ηλικιωμένους. Δε συνίσταται η εφαρμογή σε παιδιά κάτω των 3 ετών. Η μελισσοθεραπεία είναι συμπληρωματική της κανονικής θεραπείας για την κάθε ασθένεια και δεν προτίθεται να την αντικαταστήσει! Συνίσταται ταυτόχρονη κατανάλωση των προϊόντων κυψέλης όπως πρόπολης, βασιλικού πολτού, κεριού και γύρης. Εφαρμόζεται από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο για διάστημα τριών βδομάδων κάθε δεύτερη ημέρα για 20 λεπτά. Σε πολλές χώρες όπως η Σλοβενία η εισπνοή του αέρα της κυψέλης έχει ενταχθεί στο σύστημα υγείας ως θεραπευτική μέθοδος.


 πηγές: oreinomeli , bienenluft.org, beeclubpellas, periskepsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου