Οι ευεργετικές ιδιότητες του βασιλικού πολτού για υγιές δέρμα

Ένα από τα κορυφαία μυστικά ομορφιάς είναι η χρήση του βασιλικού πολτού για καλύτερη υγεία του δέρματος.
Όταν λαμβάνεται εσωτερικά, ο βασιλικός πολτός λειτουργεί σαν ένα εσωτερικό καλλυντικό αλλά χρησιμοποιείται επίσης και εξωτερικά σε πολλά καλλυντικά προϊόντα. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ο βασιλικός πολτός στην πραγματικότητα αυξάνει την περιεκτικότητα σε υγρασία στο δέρμα πράγμα το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην αντιμετώπιση του ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη παρουσίασαν αύξηση 28,8% και 60,4% στο δείκτη ενυδάτωσης μετά από μόλις 7 και 21 ημέρες θεραπείας με κρέμα που περιείχε 10-HDA.   Το 10-HDA είναι το συστατικό του βασιλικού πολτού που πιστεύεται ότι είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία του δέρματος.
Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι ο βασιλικός πολτός βοηθάει στην ανάπτυξη νέου δέρματος. Ο βασιλικός πολτός είναι γνωστός για την ικανότητα του να αναπλάθει τα κύτταρα και τους ιστούς, όπως επίσης είναι γνωστός ακόμη και για τη θεραπεία της δερματίτιδας. Το δέρμα μας ανανεώνεται περίπου κάθε 30 ημέρες, έτσι αν χρησιμοποιείτε βασιλικό πολτό, θα αρχίσετε να παρατηρείτε σημαντική διαφορά, βλέποντας μια πιο υγιή και ενυδατωμένη επιδερμίδα, μετά από ένα μήνα χρήσης. Αλλά τo μυστικό όμως είναι να τον χρησιμοποιείται ανελλιπώς και με απόλυτη συνέπεια.

Πηγή: MelissokomiaNet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου