Νέα σελίδα για τον Μελισσοκομικό χάρτη !

Ο Μελισσοκομικός Χάρτης απέκτησε την δική του σελίδα !

www.melissokomikosxartis.gr


Ο μελισσοκομικός χάρτης είναι δωρεάν με ελεύθερη πρόσβαση για όλους!

Η προσπάθεια κατασκευής του ολοκληρώθηκε και δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 στην ιστοσελίδα melissokomianet.gr. 

Η μεγάλη ανταπόκριση μας οδήγησε στο να δημιουργήσουμε την προσωπική σελίδα του 
μελισσοκομικού χάρτη ώστε να γίνει πιο εύκολα προσβάσιμος και λειτουργικός . 

Εδώ οι πληροφορίες παρουσιάζονται σε μια γραφική διαδραστική μορφή για να παρέχουν στους χρήστες εύκολη πρόσβαση σε έναν κατάλογο από είδη φυτών και τις περιόδους άνθισης αυτών σε σχέση με τη γεωγραφική περιοχή τους. 

Οι Μέλισσες και τα φυτά έχουν μια ιδιαίτερη συμβιωτική σχέση . Η ευαισθητοποίηση για τη διατήρηση της υπάρχουσας χλωρίδας των μελισσών και τον πολλαπλασιασμό των φυτικών ειδών είναι σημαντική για τη βιωσιμότητα αυτής της σχέσης . Τα είδη των φυτών και η διάρκεια της ανθοφορίας τους διαφέρουν από το ένα μέρος στο άλλο και αυτό οφείλεται στη διακύμανση της βιοποικιλότητας στη γεωγραφία και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Η βαθιά κατανόηση σχετικά με τα είδη , την πυκνότητα παρουσίας τους και γενικά την αξία της πανίδας των μελισσών είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την αποτελεσματική διατήρηση των μελισσών. 

Αρκετοί χρήστες απ΄ όλη την Ελλάδα, έχουν στείλει πληροφορίες για την χλωρίδα της περιοχής τους , θέλοντας να διαδώσουν και να μοιραστούν αυτήν την «μυστική» γνώση. 

Πιστεύουμε ότι η γνώση θα πρέπει να είναι δωρεάν ελεύθερη και προσβασιμη για όλους, και αυτό είναι ένα από τα κίνητρα που μας οδήγησαν να ξεκινήσουμε την κατασκευή του. 

Ο Χάρτης είναι δυναμικός και έχει την ιδιότητα να εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών, επομένως όσο μεγαλύτερη είναι η απήχησή του τόσο περισσότερο θα ανανεώνεται με πληρέστερα και νεότερα δεδομένα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου