Πώς ο βασιλικός πολτός επιβραδύνει την γήρανση δέρματος

Με την αύξηση της ηλικίας, η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος γίνεται λιγότερο αποτελεσματική.Η επιδιόρθωση των ιστών και η αναγέννηση των κυττάρων επιβραδύνεται. Η ποσότητα της φυσικής υγρασίας που υπάρχει στο δέρμα μειώνεται. Επειδή δε και  η παραγωγή κολλαγόνου είναι λιγότερη, το δέρμα γίνεται λεπτότερο και χάνει την ελαστικότητα του.

Αν μπορέσετε να ενισχύσετε την παραγωγή κολλαγόνου, θα είσαστε σε θέση να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης.Ο βασιλικός πολτός περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως το πυρίτιο που οδηγούν σε αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Περιέχει επίσης ειδικά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την ανανέωση του δέρματος,( όπως φλαβονοειδή, νουκλεϊκό οξύ, δεκανοϊκό οξύ, ένζυμα και ορμόνες.)
Πολυάριθμες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά,  όπως Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, ακετυλο-χολίνη και  ψευδάργυρος  είναι  άφθονα στο βασιλικό πολτό . Και όλα αυτά τα καλούδια είναι άριστα για την υγεία του δέρματος. Οι μελέτες δείχνουν ότι ΚΑΙ τα οξέα που βρίσκονται στο βασιλικο πολτο συμβάλλουν κι αυτά  στην παραγωγή και εγκατάσταση  κολλαγόνου.
Πηγή: MelissokomiaNet.gr