«Στρατός» από μέλισσες κυνηγά αυτοκίνητο για να απελευθερώσει τη βασίλισσά του

Η ιστορία που ακολουθεί αποτελεί το πιο πειστικό παράδειγμα του πόσο πιστές είναι οι μέλισσες τη βασίλισσά τους, αλλά και του τι είναι διατεθειμένες να κάνουν για να τη βοηθήσουν, όταν νιώσουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Βρισκόμαστε στην πόλη Haverfordwest της Ουαλίας όπου η ζωή συνήθως κυλά ήρεμα και χωρίς πολύ έντονες συγκινήσεις. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Όταν για παράδειγμα η βασίλισσα μέλισσα παγιδεύεται μέσα σε ένα IX και χιλιάδες άλλες μέλισσες αποφασίζουν με κάθε κόστος να την ελευθερώσουν, το Haverfordwest αποκτά ενδιαφέρον και… ζωή.
Η 68χρονη Κάρολ Χόβαρθ δεν αντιλήφθηκε ότι σε μία από τις στάσεις της όταν βγήκε για τα καθιερωμένα ψώνια της, έκλεισε μέσα στο αυτοκίνητό της τη βασίλισσα. Συνέχισε λοιπόν την πορεία της, μέχρι που στην αμέσως επόμενη στάση υπέστη σοκ βλέποντας ότι στο πίσω μέρος του ΙΧ είχαν μαζευτεί χιλιάδες μέλισσες.
Η Χόβαρθ αδυνατούσε να αντιληφθεί τι είχε πάει στραβά. Και δεν το αντιλήφθηκε ούτε την επόμενη, ούτε τη μεθεπόμενη ημέρα, παρότι οι μέλισσες εξακολουθούν να κυνηγούν το αυτοκίνητό της.
Τελικά ζήτησε βοήθεια και την έλαβε από συμπολίτες της που είχαν μια παραπάνω οικειότητα με τα συμπαθή, αλλά και ελαφρώς επικίνδυνα έντομα. Σύμφωνα με το CNN, έπειτα από πολιορκία 48 ωρών, οι μέλισσες άφησαν ήσυχη την Χόβαρθ. Ποτέ δεν μάθαμε, ωστόσο, τι απέγινε η βασίλισσα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου