Η καστανιά εκτιμάται από τους μελισσοκόμους, ιδιαίτερα τους παραγωγούς
πευκόμελου, ως ένα από τα 4-5 σπουδαιότερα μελισσοκομικά φυτά. Αιτία το δυνάμωμα των μελισσιών (η αξία της γύρης της καστανιάς φαίνεται
από τι πόσο πονά το τσίμπημα της μέλισσας που βόσκησε σ’αυτή) και η
επιτυχία εν συνεχεία στο πεύκο.
Την επιτυχημένη βόσκηση των μελισσιών στην καστανιά μπορεί να την αντιληφθεί κανείς ανοίγοντας την πρώτη κυψέλη, η χαρακτηριστική μυρωδιά σκορπίζει στην ατμόσφαιρα.
Το μέλι της καστανιάς είναι σκούρο κοκκινωπό περιέχει πολλούς γυρεοκκόκους, έχει πικρή γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα.
Για τα μελίσσια αποτελεί εξαιρετικής ποιότητας τροφή, αλλά δεν έχει μεγάλη εμπορική αξία.
Πηγή: [ Η μελισσοκομική χλωρίδα (Δ.Τσέλλιος), melissokomianet.gr ]
Την επιτυχημένη βόσκηση των μελισσιών στην καστανιά μπορεί να την αντιληφθεί κανείς ανοίγοντας την πρώτη κυψέλη, η χαρακτηριστική μυρωδιά σκορπίζει στην ατμόσφαιρα.
Το μέλι της καστανιάς είναι σκούρο κοκκινωπό περιέχει πολλούς γυρεοκκόκους, έχει πικρή γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα.
Για τα μελίσσια αποτελεί εξαιρετικής ποιότητας τροφή, αλλά δεν έχει μεγάλη εμπορική αξία.
Πηγή: [ Η μελισσοκομική χλωρίδα (Δ.Τσέλλιος), melissokomianet.gr ]