Φυσική θεραπεία για να αντιμετωπίστε βήχα και βρογχίτιδα

Άλλη μια φορά η φύση μας δίνει την λύση για την θεραπεία του βήχα και της βρογχίτιδας. Πρόκειτε για τον συνδυασμό μέλι, μπανάνα και νερό ο οποίος αποτελεί μια πολύ καλή λύση για την θεραπεία του παιδικού βήχα και της βρογχίτιδας, φυσικά μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και οι ενήλικες. Είναι εξαιρετικά νόστιμο, υγιεινό, θρεπτικό και τα παιδιά το προτιμούν για την υπέροχη γεύση του!. Είναι επίσης καλό για το στομάχι και τους πνεύμονες.
Πώς να ετοιμάσετε το μείγμα
Συστατικά:
400 ml ζεστό νερό
2 μέτριες ώριμες μπανάνες
2 κουταλιές της σούπας μέλι (προσθέστε το μέλι όταν το μείγμα αρχίσει να κρυώνει ώστε να μην χάσει τα θρεπτικά του συστατικά)

Προετοιμασία:
Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κάντε τις πουρέ χρησιμοποιώντας ξύλινο κουτάλι ή πιρούνι. Αποφύγετε την χρήση των μεταλλικών μαχαιροπήρουνων γιατί μπορεί να αλλοιώσουν το μείγμα.
Σε ένα δοχείο αναμειγνύουμε την μπανάνα με το ζεστό νερό και το αφήνουμε καλυμμένο με το καπάκι του για περίπου μισή ώρα.
Στο τέλος καθώς το μείγμα ψύχεται προσθέτουμε το μέλι.
Προαιρετικά αν θέλετε μπορείτε να σουρώσετε το μείγμα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:
Το παρασκευασμένο διάλυμα θερμαίνεται ελαφρώς 4 φορές την ημέρα (100ml κάθε φορά). Αυτή η δόση είναι αρκετή για μια ημέρα και κάθε ημέρα θα πρέπει να προετοιμάζετε καινούργιο μείγμα .
Σε μόλις 5 ημέρες θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματα. Ο βήχας θα σταματήσει και η βρογχίτιδα θα εξαφανιστεί. Μερικές φορές οι φυσικές λύσεις είναι πιο αποτελεσματικές από διάφορες ακριβές χημικές θεραπείες! Συνιστάται ιδιαίτερα για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες.


Προσοχή: Μην δίνετε μέλι στα βρέφη μέχρι ενός έτους, υπάρχει κίνδυνος αλλαντίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου