Ο βασιλικός πολτός σας προστατεύει από τη φωτογήρανση

Η έκθεση στον ήλιο είναι απαραίτητη για ένα υγιές, λαμπερό δέρμα. ΟΜΩΣ ο πάρα πολύς ήλιος είναι ακριβώς το αντίθετο και όπως όλοι γνωρίζουμε μπορεί να οδηγήσει σε επιτάχυνση της γήρανσης του δέρματος. Όσο τα οφέλη του βασιλικού πολτού στο δέρμα γίνονται όλο και πιο γνωστά, οι επιστήμονες βάλθηκαν να διερευνήσουν εάν ο βασιλικός πολτός θα μπορούσε να προστατεύσει τα κύτταρα του δέρματος από τη φωτογήρανση (τη γήρανση που προκαλείται από τον ήλιο).

Σε αυτή τη μελέτη, οι επιστήμονες εξέτασαν τα αποτελέσματα  του βαιλικού πολτου στην UVB (αυτές είναι οι  υπεύθυνες για τα  <<καψίματα >> ακτίνες  του ήλιου που είναι και η κύρια αιτία της επιταχυνόμενης γήρανσης του δέρματος). Βασικά, εφάρμοσαν Βασιλικό Πολτό στα κύτταρα και στη συνέχεια τα υπέβαλαν σε ηλιακό έγκαυμα.
Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι τα κύτταρα που έλαβαν θεραπεία με Βασιλικό Πολτό και 10-HDA είχαν αυξημένη παραγωγή προκολλαγόνου τύπου Ι μια ένδειξη ότι  ο βασιλικός πολτός προκαλεί αύξηση σε παράγωγη υγιών, νέων κύτταρων του δέρματος .

Πηγή: MelissokomiaNet.gr