Φθιώτιδα: Τους έριξαν τα μελίσσια στο γκρεμό

Άλλα τα πέταξαν στο γκρεμό και άλλα τα "φίμωσαν" για να σκοτώσουν τις μέλισσες - Μεγάλη καταστροφή - Εξοργισμένοι οι μελισσοκόμοι αναζητούν τους δράστες.
Περισσότερες από χίλιες (1.000) μελισσοκυψέλες κατέστρεψαν άγνωστοι δράστες είτε σπρώχνοντας τις κυψέλες στο γκρεμό, είτε κλείνοντας τις εισόδους προκαλώντας ασφυξία στις μέλισσες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι τοπικοι παραφωγοί η ζημιά που υπέστησαν ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ.
Η ζημιά έγινε στην Οίτη, στα σύνορα Φθιώτιδας - Φωκίδας, σε μια μεγάλη απόσταση μεταξύ Παύλιανης και Στρώμης, όπου είχαν τοποθετήσει τις κυψέλες τους μικροί τοπικοί παραγωγοί, αλλά και μελισσοκόμοι από άλλες περιοχές, τόσο από την Φθιώτιδα, όσο και από την υπόλοιπη χώρα.
Ένας μελισσοκόμος από το Βόλο βρήκε τα 300 μελίσσια του "φιμωμένα" και όλες τις μέλισσες νεκρές. Άλλοι έψαχναν τους γύρω γκρεμούς να δουν τι απέμεινε από την περιουσία τους.
Έκκληση για να βρεθούν οι δράστες
Οι παραγωγοί της περιοχής όσο και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους δράστες, αλλά και για τα κίνητρα που τους οδήγησαν σ' αυτή την ενέργεια.
Παρακαλείται θερμά όποιος γνωρίζει κάτι ή είδε κάποιο ύποπτο αυτοκίνητο να κινείται στην περιοχή τις ήμερες Τετάρτη (1/7) και Πεμπτη (2/7) να επικοινωνήσει με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Φθιώτιδας στο τηλέφωνο 6978852007.
Δείτε φωτογραφίες:
melissia1
melissia2
melissia3
melissia4


Πηγή: lamiareport.gr via www.melissokomianet.gr