Ανακλήθηκαν παρτίδες από τις ενέσεις αδρεναλίνης EpiPen


Η ένεση αδρεναλίνης χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, από τσιμπήματα εντόμων, τρόφιμα ή και φάρμακα.
Τέσσερις παρτίδες από τις ενέσεις EpiPen ανακλήθηκαν λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος όπως αναφέρει η εταιρία. Η ανάκληση περιλαμβάνει περίπου 80.000 τεμάχια της ένεσης αδρεναλίνης EpiPen των 300 microgram που έχουν διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο.

Οι παρτίδες 5FA665, 5FA6651, 5FA6652, 5FA6653 περιλαμβάνονται στην ανάκληση και λήγουν τον Απρίλιο του 2017.

Η εταιρεία αναφέρει: «Η αποτυχία της αυτόματης ενεργοποίησης της ένεσης, μπορεί να οδηγήσει τους ασθενείς να μην λάβουν την απαιτούμενη δόση της αδρεναλίνης με αποτέλεσμα την επιδείνωση των συμπτωμάτων αναφυλαξίας ή αναφυλακτικές αντιδράσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι απειλητικές για την ζωή»

Η εταιρία ενημερώνει τους καταναλωτές που έχουν κάποιον από τους παραπάνω αριθμούς παρτίδας EpiPen, να το αντικαταστήσουν με ένα νέο, το συντομότερο δυνατό επιστρέφοντάς το στον φαρμακοποιό τους. Λένε ότι θα αντικατασταθεί δωρεάν.

Επίσης αναφέρεται ότι αυτή τη στιγμή οι EpiPen 150μg και όλες οι άλλες παρτίδες EpiPen 300μg δεν επηρεάζονται και δεν υπόκεινται σε ανάκληση.

Ενημερωθείτε για τον έλεγχο του αριθμού παρτίδας και ημερομηνίας λήξης στην ετικέτα του EpiPen και στην άκρη του κουτιού όπως δείχνει η παρακάτω Φώτο.
ΠηγήMelissokomiaNet.gr via abc.net.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου