Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στη β. Εύβοια, πυρκαγιά και στην Κόνιτσα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η περιοχή της Λίμνης στη βόρεια Εύβοια, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε ύφεση βρίσκεται το δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς στη Λίμνη, ενώ σε εξέλιξη παραμένει το ανατολικό μέτωπο βόρεια της Μονής Αγίου Νικολάου Γαλατάκη. Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στην περιοχή. Δεν κινδυνεύουν οικισμοί. 
Δύο πύρινα μέτωπα είχαν ξεσπάσει το μεσημέρι, έπειτα από αναζωπυρώσεις. Το ένα κινείτο προς τη Μονή Γαλατάκη, όπου πνέουν ΝΑ άνεμοι. Η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώθηκε στη Φαράκλα -από όπου ξεκίνησε και η πυρκαγιά το μεσημέρι του Σαββάτου- με κατεύθυνση προς τον Αρχάγγελο. Εκεί επιχειρούν και μηχανήματα για να ανοίξουν δρόμους, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη για τα οχήματα.
Στην προσπάθεια κατάσβεσης επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 12 χωματουργικά μηχανήματα, ενώ τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα Δευτέρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός σε Αττική και νότια Εύβοια.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε πευκοδάσος της Κόνιτσας, σε περιοχή δυτικά των ιαματικών λουτρών του Αμάραντου, που ξέσπασε στις 15:00 μ.μ κάτω από άγνωστες συνθήκες. Στην περιοχή της πυρκαγιάς, επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 28 άνδρες και δύο πεζοπόρα τμήματα. Ο δήμος της Κόνιτσας έχει διαθέσει δύο σκαπτικά μηχανήματα για την δημιουργία αντιπυρικής ζώνης. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Νέα απο την Πυροσβεστική

@pyrosvestiki

19:00


Πηγή: ΕΡΤ1, ΤΑΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου