Το σκυλί που εντοπίζει ασθένειες των μελισσών! (Βίντεο)

Και το όνομα της Κλίνκερ… Μπορεί να μοιάζει με ένα οποιοδήποτε μαύρο λαμπραντόρ αλλά είναι το μοναδικό σκυλί σε ολόκληρη την Αμερική που μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Μπορεί και εντοπίζει ασθένειες στα μελίσσια σε μία και μόνο επίσκεψη.

Η αμερικάνικη σηψιγονία είναι ένα βακτήριο που αν δεν εντοπιστεί εγκαίρως μπορεί να σαρώσει μια αποικία, πηδώντας από κυψέλη σε κυψέλη καταστρέφοντας τις προνύμφες. Θεωρείτε μια από τις πιο συχνές ασθένειες που αντιμετωπίζουν οι Αμερικάνοι μελισσοκόμοι.

Η Κλίνκερ μπορεί να οσφρήζεται την σηψιγονία σε πρώιμα στάδιά της, επιτρέποντας στους μελισσοκόμους να δράσουν άμεσα με την κατάλληλη θεραπεία και χειρισμούς στις κυψέλες τους ώστε να την εξαλείψουν τελείως πριν να είναι αργά.

Εργάζεται για το Υπουργείο Γεωργίας της πολιτείας Maryland, τρέχοντας ανάμεσα από τις κυψέλες. Όταν οσφριστεί το βακτήριο κάθεται δείχνοντας την ύποπτη κυψέλη.

Ένας άνθρωπος μπορεί να ελέγξει περίπου 50 κυψέλες την ημέρα για να εντοπίσει οποιαδήποτε απειλή. Η Κλίνκερ μπορεί να ελέγξει έως και 1000 το ίδιο χρονικό διάστημα.

Στην Maryland άρχισαν να εκπαιδεύονται τα λεγόμενα “bee dogs” Μελισσόσκυλα για να οσφρίζονται τις ασθένειες στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η Κλίνκερ είναι η τέταρτη που έχει υπηρετήσει ως σκυλί φρουρός για τον πληθυσμό των μελισσών στην πολιτεία.

Η Κλίνκερ έχει κερδίσει σε διαγωνισμό από την MILK-BONE «Τα σκυλιά που άλλαξαν τον κόσμο» για το 2016!


Α, και μην ανησυχείτε γι αυτήν από θέμα τσιμπημάτων. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της περιορίζεται στο Φθινόπωρο και τον Χειμώνα..


Πηγή: MelissokomiaNet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου