Μαθήματα Μελισσοκομίας στη δημόσια ΣΕΚ Επιδαύρου

Η μελισσοκομία ως τέχνη είναι γνωστή στον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ποιος δεν γνωρίζει σήμερα την αξία του μελιού αλλά και των άλλων δώρων που μας δίνει αυτό το μικρό αλλά τόσο σπουδαίο έντομο! Η Ελλάδα, μια χώρα με πλούσια παράδοση στη μελισσοκομία, προσφέρεται για μια τέτοια εκμετάλλευση χάρη στον φυσικό της πλούτο που μπορεί να εξασφαλίσει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, όπως το μέλι, ο βασιλικός πολτός, το κερί, η πρόπολη αλλά και η γύρη. Σήμερα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς τη μελισσοκομία ως μια δημιουργική απασχόληση που φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στη φύση.
Στη Δημόσια ΣΕΚ Επιδαύρου, προσφέρουμε έναν ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων που επιχειρεί να καλύψει όλο το γνωστικό πεδίο που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος μελισσοκόμος. Με θεωρητικά αλλά και πρακτικά μαθήματα, σε ένα φιλικό περιβάλλον, μαθητές και εκπαιδευτές ανταλλάσσουν γνώσεις και ιδέες με επίκεντρο την τέχνη της μελισσοκομίας, τον υπέροχο κόσμο της μέλισσας αλλά και των πολύτιμων προϊόντων της.
Όσοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη μελισσοκομία, μπορούν να εγγραφούν δωρεάν στη σχολή μας έως την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, προσκομίζοντας το απολυτήριο γυμνασίου και φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας.
Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβρη και θα γίνονται απογευματινές ώρες.

Θεματικές ενότητες:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ -ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΕΧΘΡΟΙ & ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ
ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑ -ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΟΛΤΟΥ
ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑ
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

Περισσότερες πληροφορίες:
Σ.Ε.Κ Επιδαύρου
Άγιος Δημήτριος, Αργολίδας
τηλέφωνο – fax : 2753061330
email: mail@sepk-epidavr.arg.sch.gr
Website