Χανιώτες μαθητές έφτιαξαν κρύο ρόφημα «μαλοτήρας με μέλι και φυσικό χυμό ροδιού» και βραβεύτηκαν για την εικονική τους επιχείρηση!

Μία φοβερή επιχειρηματική ιδέα έκαναν πράξη – και βραβεύτηκαν γι’ αυτό – μαθητές και μαθήτριες από τα Χανιά,που συμμετείχαν στην εμπορική μαθητική έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στα πλαίσια του προγράμματος «Εικονικής Επιχείρησης» που διοργανώνει το ΣΕΝ/JA Greece (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement ) Greece εδώ και 11 χρόνια στην Ελλάδα.
Πρόκειται για έναν μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό οργανισμό, μέλος του παγκόσμιου Junior Achievement Worldwide, που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στα σχολεία. Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» μαθαίνει στα παιδιά (15-18 ετών) πως να υλοποιούν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.
Έτσι λοιπόν, μαθητές του ΕΠΑΛ Βρυσών συμμετείχαν στην δημιουργία της εικονικής επιχείρησης «ICE CRE-tea», δημιουργώντας ένα κρύο ρόφημα «μαλοτήρας με μέλι και φυσικό χυμό ροδιού».
Το ICE CREtea είναι ένα καινοτόμο προϊόν γιατί οι μαθητές μετέτρεψαν την παραδοσιακή συνταγή των γιαγιάδων τους από ένα κλασικό Κρητικό αφέψημα σε ένα γευστικό και εμπνευσμένο παγωμένο ρόφημα με μαλοτήρα, θυμαρίσιο μέλι και φυσικό χυμό ροδιού.
Το ICE CRE tea είναι 100% αυθεντική γεύση Κρήτης χωρίς προσθήκη ζάχαρης, πίνεται παγωμένο και διατηρείται στο ψυγείο.
ice_cretea
Η εικονική επιχείρηση «ICE CRE-tea» του ΕΠΑΛ ΒΡΥΣΩΝ διακρίθηκε στον εμπορικό μαθητικό διαγωνισμό, μεταξύ 83 εικονικών επιχειρήσεων από σχολεία όλης της Ελλάδας με τον Έπαινο Καλύτερης Επιχείρησης Αξιοποίησης Ελληνικών Προϊόντων.
Οι μαθητές της Β τάξης του τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας, αποφάσισαν ομόφωνα να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα αυτό, μετά από πρόταση των καθηγητριών κας. Τερζή Αφροδίτης και Σγουρού Αγγελικής, ΠΕ 09 Οικονομολόγων.
Οι μαθητές που έλαβαν μέρος είναι:
Ελένη Λουπασάκη  -Διευθύνων Σύμβουλος
Μαρία Βουράκη – Γραμματέας Διεύθυνσης
Ειρήνη Κουναλάκη – Υπεύθυνη Παραγωγής
Άννα Βουρδουμπάκη – Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας
Μανούσος Μαριδάκης & Ανδρέας Οικονομάκης – Υπεύθυνοι Μάρκετινγκ
Άνδρεας Μπαϊλάκης – Υπεύθυνος Προμηθειών
Αλέξανδρος Πετρακάκης – Υπεύθυνος Πωλήσεων
Ευστράτιος Τσιτσιρίδης – Υπεύθυνος Οικονομικών
Ιωάννης Κουκιανάκης – Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης
Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές έμαθαν να συνεργάζονται, να είναι μέλη μιας ομάδας, να δημιουργούν και να νιώθουν περήφανα για ότι έχουν καταφέρει ξεπερνώντας τα εμπόδια που έχουν συναντήσει.
Εξάλλου, στην εμπορική μαθητική έκθεση που έγινε στο The Mall Athens, τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους «εικονικούς επιχειρηματίες», να γνωρίσουν εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων και να ανακαλύψουν τον κόσμο του «επιχειρείν» και της «επιχειρηματικότητας».
ice_cretea_afisa
Η δημιουργία αυτής της επιχείρησης δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την στήριξη του εθελοντή-συμβούλου κου Αντωνάκη Κυριάκου και του προσωπικού της ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΕΠΕ – EVERCRETE, εταιρία τυποποίησης με έδρα το Βαρύπετρο Χανίων.
Χορηγοί της «εικονικής επιχείρησης» ICE CRE-tea :
  • Αφοί Αντωνάκη ΕΠΕ– EVERCRETE
  • Εμπορικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Χανίων
  • Εμμ.Καρτάκης & ΣΙΑ Ο.Ε.
  • Μ.ΠΑΠΙΔΑΚΗ-Α.ΚΑΜΗΛΑΚΗ Ο.Ε.- TROFO analysis
  • ΑΦΟΙ ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗ ΙΜΕ ΕΠΕ

Πηγή: zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου